Toiminnallinen teippaus

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, lisäämään nivelliikkuvuutta, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta sekä optimoimaan lihastoimintaa. Myös erilaiset turvotustilat voivat usein olla otollisia kinesioteippauskohtaita.
Kinesioteippaus on luonteeltaan sensorinen teippaus ja sen vaikutus perustuu pääsääntöisesti proprioseptiikkaan, ihon ja sen alla olevien kudosten kautta keskushermostolle välittyviin aistimuksiin sekä teipin avulla tehtäviin kevyisiin kudosten siirtoihin. Kinesioteippausta
voidaan käyttää esimerkiksi terapeuttisen harjoittelun tukena ja yhtenä fysioterapeuttisena keinona osana muuta kuntoutusta.

Dynamic taping on uusi Australiasta lähtösin oleva toiminnallisen teippauksen menetelmä. Dynamic Taping ei ole kinesioteippausta ja suurin eri onkin teipin huomattavasti suurempi elastisuus kinesioteippaukseen verrattuna. Dynamic taping soveltuu parhaiten paljon liikkuville ihmisille, jotka tarvitsevat asennon optimointiin selkeää toiminnallista tukea. Menetelmää näkee usein käytettävän urheilussa tai paljon liikkuvilla ihmisillä.

Fysio Reumala

Ajanvaraus

(02) 277 7244
0400 158 540

Osoite

Humalistonkatu 17 a A 5
20100 Turku

Avoinna

MA - PE klo 8 - 16

Sijainti kartalla